Hønsepold Besser Rev og Kyholm
DEBAT

Skal Samsø virkelig reduceres til at være en bropille?

Forleden dag var jeg ude at gå en tur ved Korsør. Et smukt område med hav, moser og strandenge. Det eneste, der ødelagde idyllen var, at jeg hele tiden kunne høre motorvejen. Jeg skulle tre kilometer væk, før støjen stoppede.

Det fik mig til at tænke på den aktuelle diskussion og den undersøgelse der er iværksat af regeringen; om vi skal have en bro fra Røsnæs over Samsø til Århus. Røsnæs og Samsø er for mig nogle af de fineste naturområder, vi har i Danmark. Der er en fred og ro, som man efterhånden ikke kan finde ret mange steder i Danmark og den særegen natur der kendetegner øer og næs.

Jeg spurgte en dag en aktiv erhvervsdrivende på Samsø, hvad hun mente om broen. Hun svarede, at hun var født og opvokset på Samsø, og at man jo valgte at bo på en ø, fordi det netop var en ø.

Samsø har med et vist held slået sit navn fast som et bæredygtigt og energineutralt samfund. Det prædikat kan øen godt vinke farvel til, hvis den bliver pløjet igennem af en motorvejsbro, og blot bliver reduceret til en bropille.

Der er lukket for kommentarer.