Om os

Kattegatforbindelsenejtak.dk er tilknyttet Facebook-gruppen “Kattegatforbindelse – NEJ TAK”. Formålet med gruppen og hjemmesiden, er at udtrykke og samle modstanden mod en fast Kattegatforbindelse – uanset politisk ståsted eller af hvilken grund man er imod.

Tilhængerne af en fast Kattegatforbindelse bruger typisk fire hovedargumenter for hvorfor forbindelsen er så nødvendig: kortere rejsetid mellem Jylland og Sjælland, forøget vækst, styrkelse af sammenhængskraften i Danmark og aflastning af eksisterende motorvejsnet over Fyn. Nogen bruger desuden argumentet at forbindelsen vil være en klimagevinst for Danmark.

I gruppen Kattegatforbindelsenejtak.dk, mener vi at de flere af disse argumenter er fejlagtige og at ideen om en forbindelse vil have så mange negative konsekvenser på en række områder, at man burde droppe ideen om en fast Kattegatforbindelse. Her er blot et lille udpluk af argumenterne imod en fast Kattegatforbindelse, som flere i gruppen har givet udtryk for:

  1. Den skitserede linjeføring går gennem værdifulde og uerstattelige natur- og kulturlandskaber i Østjylland, Samsø og på Røsnæs.
  2. Kattegatforbindelsen vil være Danmarks hidtil største byggeprojekt, men det kommer ikke hele Danmark til gode. Den vil tværtimod dele Danmark i to og dermed skade udvikling og væksten på Fyn og i Syddanmark.
  3. Kattegatforbindelsen vil være en klimabelastning – både ved opførelsen og i kraft af den øgede trafik forbindelsen vil medføre.
  4. Kattegatforbindelsen er unødvendig – vi har allerede gode forbindelser med både færger (som vil overgå til el), med tog og med bil over Storebælt.
  5. Kattegatforbindelsen vil ikke nødvendigvis skabe udvikling eller vækst i de områder den kører igennem. Korsør og Nyborg har f.eks. ikke oplevet væsentlig forøget vækst på trods af motorvej og Storebæltsbro.
  6. Kattegatforbindelsen er især et politisk prestigeprojekt, som ønskes gennemført uden hensyn til de mange negative konsekvenser på natur, miljø, klima og mennesker den måtte medføre.

Og der er mange flere grunde, som vil blive tilføjet løbende….

Hjemmesiden indeholder artikler, dokumenter, debatindlæg m.m. som alle har relation til Kattegatforbindelsen. Artikler og debatindlæg er meget velkomne, såfremt de udtrykker modstand mod en fast Kattegatforbindelse. Redaktionen forbeholder sig ret til at afvise indlæg uden yderligere begrundelse. Du kan sende dit bidrag via formularen her under kontakt.

Initiativtagere og redaktionsmedlemmer:
Sara Ettrup, Jørgen Mark Pedersen og Morten Telling.