DEBAT NATUR STØJ

Peter Olesen: Kattegatmotorvej er en uforskammethed

Stilhed en en mangelvare i vores meget støjplagede verden, det meste af støjen er menneskeskabt, og mere synes at være på vej. Jeg skriver bøger om behov for stilhed og om stilhedens betydning, om hvor den kan findes. Og jeg fortsætter ufortrødent med at tale stilhedens sag. Senest med udgivelsen af “Mine stillesteder”. Endnu en stilhedsantologi er på vej.

Kattegatmotorvej udtryk for grov og ond tankegang
Bare det at overveje at føre en motorvej tværs over Kattegat, fra smukke, naturskønne Røsnæs og tværs over skønne, stille Samsø må siges at være en uartighed, en uforskammethed, en grov og ond tankegang. Hvad foregår der i hovedet på de mennesker, der udtænker den slags planer? At ødelægge de skønne naturperler for altid udelukkende for, at vi forjagede mennesker skal kunne komme endnu hurtigere og mere forjagede frem. Hvor travlt behøver vi have i dette korte liv? Hvor vigtigt er det at fare af sted uden omtanke og respekt for den natur, vi har fået til ellers nænsom og respektfuld forvaltning?

Jeg beder til, at de grove og ufølsomme planer hurtigt begraves for altid, ellers skam have de fæhoveder, der kunne drømme om at ødelægge endnu mere af den fine danske natur og de stillesteder, vi trods alt stadig har.

Der er lukket for kommentarer.